Starfish Swimming

De Smient geeft les volgens de Starfish Swimming methode, waarmee een internationaal erkend zwemdiploma van Starfish Aquatics Institute (SAI) kan worden behaald. De methode is opgedeeld in 8 fases, in iedere fase staat een veiligheidvaardigheid en zwemvaardigheid centraal. Gezamenlijk vormt dit de weg naar het Starfish Swimming diploma.


SAI Starfish Swimming Europe Logo

Starten met de zwemles

Vanaf 4,5 jaar mogen kinderen starten met de reguliere zwemlessen. Onze zwemlessen worden gegeven in groepjes van 8 kinderen. Iedere 8 weken starten er nieuwe groepen. Iedere groep heeft zijn eigen zwemdocent, deze docent begeleidt de groep de eerste 8 periodes bij het behalen van alle veiligheid- en zwemvaardigheden. De laatste periode (8 tot 16 weken) gaat uw kind extra aandacht besteden aan uithoudingsvermogen en afstanden zwemmen. Dit gebeurd op een apart tijdstip en mogelijk door een andere docent.

Stuurkaarten

Tijdens de zwemlessen wordt er door de docent gebruik gemaakt van stuurkaarten. De docent zal regelmatig de groep verdelen in 2 groepen. De docent gaat dan 1 groepje begeleiden, het andere groepje gaat met de stuurkaarten werken. Zij mogen zelf kiezen welke stuurkaartje ze willen oefenen. Op deze manier is het voor de docent mogelijk meer aandacht en begeleiding te geven aan elk kind individueel. Daarnaast is het efficiënt, ieder kind blijft meer in beweging en vinden kinderen het ook leuk om zelf te mogen kiezen.


Stuurkaart Stuurkaart Stuurkaart

Kijklessen

Iedere achtste les van de periode is het kijkles, (datum eerst volgende kijkles). Bij een kijkles worden de ouders en begeleiders de laatste 15 minuten van de les naar beneden geroepen. De kinderen laten zien wat ze geleerd hebben, de docent geeft uitleg en er is ruimte voor vragen en opmerkingen. Tijdens de kijklessen ontvangen de kinderen de eendjes van het beloningssysteem.

Kleine groepen

Onze groepen bestaan uit maximaal 8 vaste kinderen.(+ 1 inhaler)

Klantenportaal

Vorderingen inzien & inhaallessen plannen via uw persoonlijke klantenportaal.

60 minuten les

Alle reguliere zwemlessen voor het zwemdiploma duren 60 minuten.

Eigen locatie

Het diplomazwemmen is in ons eigen zwembad.

Onze docenten

Al onze docenten zijn gediplomeerd zwemdocent, Starfish Aquatics Institute swim instructor en hebben de StarGuard Lifeguard certificering. Onze docenten gaan voor deze certificeringen jaarlijks op herhaling en bijscholing.

Konfidence


Tijdens de zwemles draagt uw kind het Konfidence vest.

Konfidence Blauw

Ieder kind ontvangt eenmalig gratis bij start van de zwemlessen een Konfidence vest ter waarde van € 37,50. Het is niet toegestaan om met een ander drijfvest deel te nemen aan onze zwemlessen.

Konfidence Drijvers

Het Konfidence vest geeft de ondersteuning die vereist is en is nog stijlvol ook. Cruciaal is dat het vest de drager een natuurlijkere zwempositie geeft dan traditionele zwemhulpmiddelen, waardoor het leren zwemmen gemakkelijker wordt.

Konfidence Rood

Zwemles

16,85per les

Starfish Swimming


 • Lessen van 60 minuten

 • U betaalt per maand

 • Automatische incasso

 • Inschrijfkosten €27,50*

Aanmelden
Zelfredzaamheidsdiploma
14,50per deelname

Starfish Swimming


 • Duur: 30 minuten

 • U betaalt bij deelname

 • Automatische incasso

Informatie
Diplomazwemmen
19,95per deelname

Starfish Swimming


 • Duur: 60 minuten

 • U betaalt bij deelname

 • Automatische incasso

Informatie
* Inclusief Konfidence Jacket
Spijkerlessen
16,85per les


 • Duur: 30 minuten

 • U betaalt per maand

 • Automatische incasso

Informatie

Vragen over de zwemles?

Bezoek onze: veel gestelde vragen pagina.
U kunt ook per telefoon of email contact met ons opnemen.
Wij helpen u graag.